Classics 2019 – Musette

Musette Classics är en hyllning och kick-off för våren. På utmanande grusvägar och slingriga asfaltsvägar tar vi oss i år mellan Simrishamn och Malmö. En sträcka på cirka 12 mil, med 5 stycken segment där tävlingen avgörs.


Film från Musette Classics 2018.

Info

Från Simrishamn till Malmö på spännande grusvägar och slingriga asfaltsvägar. Sträckan är cirka 12-13 mil. På sträckan finns det 5 stycken segment. Personen som har den snabbaste sammanlagda tiden på de 5 strava-segmenten vinner Musette Classics. Segmenten kommer att läggas ut i god tid så att alla har möjlighet att ladda in både dom och hela rutten. Segmenten kommer vara tydligt utmärkta på rutten, så du vet när det är dags att släppa hammaren!

Välj mellan två grupper, Race eller Ride. I Race kommer fokus vara att köra så fort som möjligt på segmenten. I Ride ligger mer fokus på att ha en otroligt fin dag på cykeln.

Vi åker gemensamt med buss till Simrishamn, cyklarna åker med lastbil. Överdragskläder och skor kan lämnas i Simrishamn (ta med liten väska/ryggsäck för detta) och de kommer att transporteras tillbaka till Musette med bil. Denna bil kommer även att kunna serva och i värsta fall hämta upp cyklister som råkar ut för defekter eller andra problem.

Vi kommer att ha ett stopp utanför Blentarp på Rödde Museum som ligger ungefär halvvägs in i loppet. Där bjuds det på kaffe och fika.

Efter loppet, på Musette, bjuder vi på mat och dryck. Det blir varm mat som förhoppningsvis kommer sitta fint efter det långa passet.

Var? Från Simrishamn tågstation till Musette via fantastiskt spännande grusvägar.

När? 7e April. Samling 07.15 på Musette.

Hur? På cykel så klart. Förslagsvis racer eller cykelcross med 28mm däck.

Så hur ska vi ta oss till Simrishamn då? Med buss från Musette. Cyklarna kommer åka med i släp och lastbil.

Vad kostar det? 450kr

Vad ingår? Frukost, fika och middag samt bussresa till Simrishamn för dig och din cykel. Men framförallt en bra dag i sadeln!

Anmälan stängd

Vill du skriva upp dig på reservlistan? Fyll i formuläret nedan.

Genom att anmäla dig godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter i enlighet med GDPR. Läs mer här.