MUSETTE CLASSICS

Challenge 2018

Musette Classics är ett återkommande event som varje år körs samma söndag som Paris Roubaix. En hyllning och kick-off för våren. Vi försöker alltid hitta på ett nytt spännande koncept där vägarna ska vara utmanande. Men i år kommer det verkligen vara något extra, varför vi valt att kalla det för Challenge.

I samarbete med Argon18, United Cycling, Carlsberg, GB Grossisten Syd och Restaurang Hamn & Peppar.

Redan så här i förhand vill vi rikta ett stort tack till er som hjälpt till att rodda ihop den här logistiska utmaningen.

Martin Wenhov från United Cycling och Argon18

Ola Hallberg från Carlsberg

Björn Österberg som trixat med banan

Erik Jehander som fixat webben

Fredrik Lindros för Stravaprogramerandet

Jacob Gawlik för vandringspokalen

Joakim Nikkila för rattande av fikabilen

Mattias Hedelius för rattande av fotografbilen

Andreas Karlsson för rattande av följebilen

Oskar från GB Grossisten Syd

Restaurang Hamn & Peppar

Fru Vår som tillslut verkar ha hittat till Malmö

 

…några nämnda, säkert flera glömda.

Ni har gjort det här möjligt.

 

STORT TACK!

/Musette

PM Musette Classics Challenge 2018

 

Hålltider

7.00 Musette öppnar och serverar kaffe och en enkel frukostfika från GB Grossisten Syd. Inlämning av cyklarna startar. Cyklarna packas i lastbilar med filtar mellan varje cykel som skydd. Kom i god tid så att du hinner promenera bort till Triangelns station. Promenaden är på drygt 500 meter och tar ca 10 minuter.

8.11 Tåget lämnar Triangeln

9.38 Tåget ankommer Simrishamn. Vi lämnar ut cyklarna och tar emot din påse/ryggsäck med överdragskläder eller annat du har med dig. Denna påse kommer att fraktas först till fikastoppet och därefter till Musette. Det innebär att du kan göra vissa justeringar i klädseln vid fikapausen.

10.10 Starten går. Vi kommer inte att släppa iväg samtliga på en gång eftersom vi då blir lite för många i början, utan vi planerar släppa iväg max 10-15 åt gången. Man behöver inte ha bråttom eftersom det endast är på Strava-segmenten som tid kommer att tas, och vi uppmanar därför alla att ta det lugnt i trafiken, njuta av naturen och cyklingen och vänta in varandra så gott det går.

15:30 Varm mat från Restaurang Hamn & Peppar och Felix kommer att serveras tillsammans med kall dryck från Carlberg.

16.00 Nu räknar vi med att de första kommer att gå i mål.

18.00 Nu hoppas vi att samtliga deltagare har gått i mål.

 

Rutten

Hela rutten på ca 148 km: http://bit.ly/2ImrDha

Den viktigaste platsen är givetvis Musette i Malmö som är målet med rundan, men ni får absolut inte missa Lilla Rödde Museum (finns på Google Maps) strax utanför Genarp där vi har fikastopp och kommer att servera kaffe och macka och låta alla fylla på med ny energi från Isostar. Utöver mål och fikastopp är givetvis Strava-segmenten intressanta att passera om man vill få sin tid registrerad.

 

Rutten kommer att markeras med orangea sprayade pilar i marken, men för att vi inte vill spraya alltför mycket och på så sätt göra avtryck i naturen, kommer vi inte att märka mer än inför och efter korsningar. Det gäller därför att vara observant när man cyklar så att man inte missar några avfarter.

 

Är man osäker om man är på rätt spår kan man alltid ta fram sin mobil och checka på ovanstående länk (http://bit.ly/2ImrDha), så se till att spara den i mobilen.

 

Första korta delen genom Simrishamn kommer vi inte att markera utan det är först när man svängt av Strandvägen in till höger på cykelvägen efter småbåtshamnen markeringarna börjar.

 

Sista biten in i Malmö när vi passerat Yttre Ringvägen kommer inte heller att märkas ut, utan den sträckan in till Musette får man själv navigera som man önskar.

 

Banan finns som Strava-segment, GPX-fil (för nedladdning i navigationsenheter) och vi kommer även att förse deltagarna med en utskriven karta. Hela banan kommer dessutom att märkas ut med spray eller liknande på marken men det är endast vid korsningar eller liknande som markering kommer att finnas. Segmenten kommer att markeras tydligt med ett streck över hela vägen för start respektive mål (sprayade i vit färg):

GPX-fil finns här: http://bit.ly/2ItR94b

 

Följebil

Vi kommer att ha en följebil som kommer att finnas tillgänglig om det uppstår defekter på cykeln som man inte kan ordna själv. Chauffören heter Andreas Karlsson och nås på 070-2422696 under loppet.

 

Tävling

För de som inte tycker att 15 mil omväxlande grusväg och över 1000 höjdmeter är en tillräcklig utmaning kommer rutten att innehålla 7st segment där tid kommer att tas med hjälp av Strava, dvs det är viktigt att du har Strava-konto och en enhet som kan logga din rutt under rundan. Dessutom måste du ladda upp din rutt på Strava senast kl 20.00 efter loppet om du vill att dina tider ska komma med i resultatlistan. Alla tider kommer att laddas upp automatiskt till en websida (tack Fredrik Lindros för programmeringen!) med denna adressen: https://s-race.se/race/2018212131915524

 

Segment

  1. Gravel SS1 (KOM på 02:41)

https://www.strava.com/segments/16108512

 

  1. Gravel SS2 (KOM på 04:44)

https://www.strava.com/segments/16150136

 

  1. Helvetesbacken (KOM på 01:10)

https://www.strava.com/segments/13071380

 

  1. Lundavägen-Ågerups Säteri (KOM på 10:34)

https://www.strava.com/segments/17118497

 

  1. Lilla Rödde-Röddevägen (KOM på 03:53)

https://www.strava.com/segments/17118543

 

  1. Röddevägen-toppen på backen innan väg 102 (KOM på 05:12)

https://www.strava.com/segments/17120010

 

  1. Hyltarpsvägen-Västra Kärrstorp (KOM på 06:33)

https://www.strava.com/segments/17118681

 

Hela rutten på Strava (stämmer ej till 100% eftersom vi har gjort en liten omruttning i Fyledalen efter 50 km p g a all snö som fortfarande ligger kvar strax innan och efter Röddinge):

https://www.strava.com/activities/1221006514/overview

 

Tillbaka på Musette

Efter loppet på Musette bjuder vi på mat och dryck från Carlsberg och Restaurang Hamn & Peppar. Det blir varm mat som förhoppningsvis kommer sitta fint efter det långa passet. Har man cyklat snabbt och haft vindarna i ryggen så hinner vi se målgången av Paris Roubaix.

 

Fina priser från våra sponsorer United Cycling och medarrangörer kommer att lottas ut till deltagarna och vi kommer dessutom att instifta ett vandringspris, skänkt av Jakob Gawlik, för snabbaste totaltid på segmenten.

 

Hoppas alla ska få en riktigt kul och utmanande dag i sadeln!