Bikefit – Musette

BIKEFIT

Rätt storlek på ramen och rätt position

Det viktigaste när du köper en cykel är att du får rätt storlek på ramen och att du sedan sitter korrekt.

Vi erbjuder en service som försäkrar detta samt förbättrar prestation och komfort. Det kallas bike fit. Det finns många metoder och skolor, men vi använder oss av Retül Fit. Retül Fit är mer än bara en bikefit – det är ett sätt att lära dig om din kropp, neutralisera grunden till din värk och smärta, och hur en korrekt inställning hjälper dig att uppnå dina cykelmål.

Retül Fit (Bikefit på riktigt)

Fit: Intervju och förundersökning för att undersöka cyklistens biomekanik + fullständig optimering av cyklistens personliga sittställning + placering av klossar och iläggssulor + dokument med all data för hur cykeln skall ställas in
Tid: Ca. 2-3 tim. Tidbokning krävs.
Cykel: Landsvägscykel, MTB, TT/Tri
Pris: 2 000 kr (2500kr för TT / Tri)

Retül Fit utförs på vår Retül Fit-Bike. Ta med cykel med pedaler samt tighta och tunna cykelkläder och skor.

För mer info och bokning, ring oss +46 735290590

VAD ÄR RETÜL FIT?

Retül Fit är mer än bara en bikefit – det är ett sätt att lära dig om din kropp, neutralisera grunden till din värk och smärta, och hur en korrekt inställning hjälper dig att uppnå dina cykelmål.

Med hjälp av 3D-teknik för rörelseinspelning, mäter Retül-systemet noggrant varje rörelse med millimeterprecision, vilket ger dig och Bikefit-teknikern data som stödjer de val som görs under Bikefit:en för din cykelutrustning och personliga cykelupplevelse.

Retül Fit är en oerhört genomarbetad bikefit som inte lämnar något åt slumpen. Processen innefattar fler moment och steg till den perfekta positionen.

 

HUR FUNGERAR DET?

STEG 1:

Med utgångspunkt i en fysisk undersökning före själva Bikefit:en kommer din tekniker att ta hänsyn till kroppens begränsningar, tidigare skador och smärtor och dina mål på cykeln.

STEG 2:

Därifrån kommer teknikern be dig ta plats på cykeln för att placera LED-markörer på 8 anatomiska punkter på din kropp som kommer att spåras av Retül Vantage Motion Capture-systemet. Retül Vantage-systemet används för att samla data i realtid, tredimensionell data från varje pedalvarv, vilket skapar en dynamisk bikefitupplevelse.

STEG 3:

Realtidsdata samlas in i Retül-programvaran så att teknikern kan titta på siffrorna och justera in dig till din perfekta sittposition.

STEG 4:

När du och din tekniker har justerat in din slutgiltiga cykelposition, skapar teknikern en digital karta över din slutliga cykelinställning med hjälp av Retül Zin-verktyget. Cykeldata och Zin-verktygsmätningar genererar en fullständig bikefitrapport som du kan referera till när som helst efter Bikefit:en.

Retül Fit