Domane AL 4 2019 – Musette

Domane AL 4 2019

10 999 kr

Domane AL 4 är en lättviktsracer i aluminium som är perfekt för cyklister som vill cykla fortare och längre men ändå ha det bekvämt på sadeln. Den är mjuk och stabil, även på långturer och knaggliga vägar, och den uppgraderade Tiagra-drivlinan från Shimano med 20 växlar ger de extra växlar du behöver för större backar.

Det här är rätt cykel för dig, om…

Hastighet blir mer och mer prioriterat på dina cykelturer och du funderar på att uppgradera till en mer prestandaorienterad racercykel som också ska vara bekväm på långfärd. Du vill ha ett ordentligt växelområde i backarna och en drivlina att lita på – även efter tusentals kilometer.

Inbyggd teknik

Lättviktsram i 100 Series Alpha Aluminum med dolda skärmfästen, stabil och trygg endurance-geometri, vägutslätande IsoSpeed-gaffel i kolfiber, komplett 10-växlad Shimano Tiagra-drivlina med ett stort växelområde för långa klättringar, Bontrager Affinity Tubeless Ready-hjul och Bontrager R1 Hard-Case Lite-däck med punkteringsskydd som är extra tryggt på dålig väg.

Slutord

Domane AL 4 är ett utmärkt val för cyklister som vill utforska fler vägar och testa sina gränser. Den kompletta 2×10 Shimano Tiagra-drivlinan har ett större växelområde än modeller som är mer på ingångsnivå, varför du tryggt kan ta dig an större backar och längre turer.

Därför kommer du att gilla det.

 1. Den här cykeln uppmanar till nya vägar, längre rundor, högre hastigheter – och det känner du så snart du kastar benet över överröret
 2. Den stabila endurance-geometrin är bekväm på långdistans, men det här är ändå en snabb tävlingscykel
 3.  Den unika IsoSpeed-gaffeln i kolfiber som sveper framåt mot hjulfästena absorberar vibrationerna från vägen och dina armar blir inte lika fort uttröttade

Specifikationer

 • Ramset

  Ram
  100 Series Alpha Aluminum, DuoTrap S-kompatibel, dolda skärmfästen
  Gaffel
  Domane kolfiber, dolda skärmfästen
 • Hjul

  Framnav
  Aluminium
  Baknav
  Aluminium
  Fälgar
  Bontrager Affinity Tubeless Ready
  Däck
  Bontrager R1 Hard-Case Lite, 700x25c
 • Drivlina

  Växelreglage
  Shimano Tiagra, 10-växlat
  Framväxel
  Shimano Tiagra
  Bakväxel
  Shimano Tiagra
  Vevparti
  Shimano Tiagra, 50/34 (kompakt)
  Vevlager
  Kapslat
  Kassett
  Shimano Tiagra 11 – 32, 10-delad
  Kedja
  Shimano Tiagra
  Pedaler
  Medföljer ej
 • Komponenter

  Sadel
  Bontrager Arvada Comp, stålrails
  Sadelstolpe
  Bontrager, 2-bultshuvud, 27,2 mm, 8 mm offset
  Styre
  Bontrager Comp VR-C, 31,8 mm
  Handtag
  Bontrager-linda
  Styrstam
  Bontrager Elite, 31,8 mm, 7 grader, dator- och lampfästen
  Styrlager
  Integrerade kassettlager, kapslade, 1 1/8″
  Bromsar
  Dubbelpivot i aluminium
 • Vikt

  Vikt
  56cm – 9.41 kg / 20.74 lbs
  Maxvikt
  Den här cykeln har en total maxvikt (sammanlagd vikt av cykel, användare och packning) på 125 kg.

För oss är det viktigt att din cykel alltid fungerar optimalt. Köper du en cykel av oss som kostar över 15.000:- ingår alltid fri service*. För cyklar över 25.000:- ingår dessutom en inpassning där vi ser till att cykeln är korrekt inställd efter dina mått.

*Fri service gäller förstaägaren och innebär att Musette inte kommer att debitera för någon servicekostnad gällande våra produkter Light service eller Full service. Vi på Musette lägger stor stolthet i att servicen alltid är av högsta nivå. Köper du en cykel hos oss, vill vi att den används och alltid är i toppskick. Vare sig det gäller växeljusteringar, sliten kedja eller knakande missljud. Alla cyklar som används behöver servas och ses efter med omtanke och kunskap. Kom till oss så fort det är något som inte känns 100%. Vi älskar att återse våra kunder!