Émonda ALR 4 2019 – Musette

Émonda ALR 4 2019

13 999 kr

Émonda ALR 4 är en lätt och oerhört prisvärd racercykel i aluminium. Men förväxla den inte med cyklarna i samma prisklass som finns att köpa från våra mer prisfokuserade konkurrenter. Formade rör, Invisible Weld Technology för osynliga svetsfogar och en lättviktsram som är perfekt för både nybörjare och tävlingscyklister gör att Émonda ALR både ser ut och känns som en kolfibercykel, med en prislapp som skvallrar om aluminium.

Det här är rätt cykel för dig, om…

Du är en prismedveten cyklist som letar efter en racercykel med låg vikt och höga prestanda. Du vill ha mycket för pengarna och en kvalitetscykel som du kan använda och utvecklas med lång tid framöver.

Inbyggd teknik

Émonda ALR 4 överträffar summan av sina enskilda delar. Ja, den har en komplett Shimano Tiagra-komponentgrupp, 20 växlar, kolfibergaffel, kraftfulla direktmonterade fälgbromsar samt en lättviktsram i 300 Series Alpha Aluminum med formade rör, men det verkligt exklusiva är dess manövreringsförmåga och åkkvalitet.

Slutord

Émonda ALR 4 är den Émonda-modell som har lägst pris, men både prestanda och utseende talar för motsatsen. Det här är en extremt kapabel och prisvärd tävlingscykel.

Därför kommer du att gilla det.

 1. Ser ut och känns som kolfiber, kostar som aluminium: Tekniken för osynliga svetsfogar, Invisible Weld Technology, och formade rör ger ett elegant utseende, låg vikt och fantastisk manövreringsförmåga
 2. Den klättrar snabbt, den är kvick i kurvorna och den är fullständigt säker när det går utför
 3. Tillförlitliga och högkvalitativa lättviktskomponenter ger dig möjlighet att utveckla din cykling till ett överkomligt pris
 4. Den har samma geometri som våra allra bästa Émonda-tävlingscyklar och ger dig en åkkvalitet som på alla sätt kan jämföras med dyrbarare kolfibermodeller
 5. Invändig vajerdragning gör att dina vajrar håller längre och bidrar till cykelns eleganta utseende

Specifikationer

 • Ramset

  Ram
  Ultralätt 300 Series Alpha Aluminum, tekniken för osynliga svetsfogar, koniskt styrhuvud, BB86.5, direktmonterade fälgbromsar, invändigt draget kablage, DuoTrap S-kompatibel
  Gaffel
  Émonda kolfiber, koniskt styrrör, direktmonterade fälgbromsar
 • Hjul

  Framnav
  Aluminium
  Baknav
  Aluminium
  Fälgar
  Bontrager Affinity Tubeless Ready
  Däck
  Bontrager R1 Hard-Case Lite, 700x25c
 • Drivlina

  Växelreglage
  Shimano Tiagra, 10-växlat
  Framväxel
  Shimano Tiagra, lött fäste
  Bakväxel
  Shimano Tiagra
  Vevparti
  Shimano Tiagra, 50/34 (kompakt)
  Vevlager
  Presspassat BB86.5
  Kassett
  Shimano Tiagra 11 – 28, 10-delad
  Kedja
  Shimano Tiagra
  Pedaler
  Medföljer ej
 • Komponenter

  Sadel
  Bontrager Montrose Comp, CrMo-rails
  Sadelstolpe
  Bontrager aluminium, 2-bultshuvud, 27,2 mm, 8 mm offset
  Styre
  Bontrager Comp VR-C, 31,8 mm
  Handtag
  Bontrager-linda
  Styrstam
  Bontrager Elite, 31,8 mm, 7 grader, dator- och lampfästen
  Styrlager
  Integrerade kassettlager, kapslade, 1 1/8″ övre, 1,5″ nedre
  Bromsar
  Tektro T731, direktmonterad
 • Vikt

  Vikt
  56cm – 9.09 kg / 20.04 lbs
  Maxvikt
  Cykelns totala maxvikt (sammanlagd vikt av cykel, användare och packning) är 125 kg.

För oss är det viktigt att din cykel alltid fungerar optimalt. Köper du en cykel av oss som kostar över 15.000:- ingår alltid fri service*. För cyklar över 25.000:- ingår dessutom en inpassning där vi ser till att cykeln är korrekt inställd efter dina mått.

*Fri service gäller förstaägaren och innebär att Musette inte kommer att debitera för någon servicekostnad gällande våra produkter Light service eller Full service. Vi på Musette lägger stor stolthet i att servicen alltid är av högsta nivå. Köper du en cykel hos oss, vill vi att den används och alltid är i toppskick. Vare sig det gäller växeljusteringar, sliten kedja eller knakande missljud. Alla cyklar som används behöver servas och ses efter med omtanke och kunskap. Kom till oss så fort det är något som inte känns 100%. Vi älskar att återse våra kunder!