Fuel EX 7 29 2019 – Musette

Fuel EX 7 29 2019

24 999 kr

Fuel EX 7 är som bäst när du störtar nedför trixiga banor där uppgraderingen till styrjusterbar sadelstolpe och 130 mm dämpningsslaglängd både fram och bak verkligen kommer till sin rätt. En lätt ram i aluminium, 29″ Tubeless Ready-hjul och pålitlig 1×12 SRAM NX Eagle-drivlina gör den här cykeln till en riktigt häftig, heldämpad och allround MTB.

Det här är rätt cykel för dig, om…

Du vill ha en cykel med höga prestanda som utmärker sig på alla typer av stigar, och den ska vara prisvärd. Du förväntar dig att din cykel ska klara en rad av utmaningar, t.ex. steniga nedförsbackar, långa klättringar, snabba kurvor och diken.

Inbyggd teknik

Kapabel och styv aluminiumram i Alpha Platinum Aluminum, RockShox Reba RL-gaffel med 130 mm slaglängd, 130 mm slaglängd bak och SRAM NX 1×12 Eagle-drivlina med ett stort växelområde för klättring. Dessutom Bontrager Line Comp 30-hjul med 54-tandat Rapid Drive-baknav för snabbt ingrepp och styrjusterbar Bontrager-sadelstolpe.

Slutord

Fuel EX 7 är en bra allroundcykel för många typer av terräng. Den har uppgraderats där det betyder mest, med t.ex. en 1×12-drivlina från SRAM, dämpning och styrjusterbar sadelstolpe.

Därför kommer du att gilla det.

 1. Den är perfekt för den cyklist som vill variera sin MTB-cykling och prova på det mesta ifrån XC-maraton till episka utförslöpor
 2.  Den styrjusterbara sadelstolpen är en riktigt kapabel uppgradering till den här Fuel EX-modellen
 3. NX Eagle 1×12-drivlinan har extra låga växlar för klättring när terrängen är brant
 4. Breda Line Comp 30-hjul ger bättre stöd för däcken och du får bättre grepp och kontroll

Specifikationer

 • Ramset

  Ram
  Alpha Platinum Aluminum, ABP, Boost148, Knock Block styrrörsstopp, Full Floater, EVO Link, koniskt styrhuvud, Mino Link, Control Freak-kablage, diagonalrörsskydd, PF92, ISCG 05, G2-geometri, 130 mm slaglängd
  Dämpning fram
  RockShox Reba RL, Solo Air, Motion Control RL-stötdämpare, koniskt styrrör, Boost110, G2-geometri med 51 mm offset, 130 mm slaglängd
  Bakdämpning
  Fox Performance Float EVOL, DPS-dämpare med 3 lägen, inställd av Trek Suspension Lab, 210 x 52,5 mm
 • Hjul

  Hjul
  Bontrager Line Comp 30, TLR, 54T Rapid Drive, Boost110 fram, Boost148 bak, fälgband för slanglöst ingår, ventiler säljs separat
  Däck
  Bontrager XR4 Team Issue, TLR, Inner Strength-däcksidor, 120 tpi, aramidkant, 29×2,40″
 • Drivlina

  Växelreglage
  SRAM NX Eagle, 12-växlat
  Bakväxel
  SRAM NX Eagle, Roller Bearing Clutch
  Vevparti
  SRAM NX Eagle DUB, 32T Direct Mount
  Vevlager
  SRAM DUB presspassat, 92 mm
  Kassett
  SRAM XG-1230 Eagle, 11 – 50, 12-delad
  Kedja
  SRAM NX Eagle
  Pedaler
  Medföljer ej
 • Komponenter

  Sadel
  Bontrager Arvada
  Sadelstolpe
  Styrjusterbar sadelstolpe, Bontrager-spak, 31,6 mm, invändigt draget kablage
  Styre
  Bontrager aluminium, 31,8 mm, 15 mm rise, 750 mm bredd
  Handtag
  Bontrager XR Trail Comp, nylon Lock-on
  Styrstam
  Bontrager Rhythm Comp, 31,8 mm-klämma, 0 grader
  Styrlager
  Knock Block, integrerade, kapslade lager, 1 1/8″ övre, 1,5″ nedre
  Bromsar
  Shimano MT400 hydraulisk skivbroms
 • Vikt

  Vikt
  17.5˝ – 14.29 kg / 31.5 lbs (med slangar)
  Maxvikt
  Den här cykeln har en total maxvikt (sammanlagd vikt av cykel, användare och packning) på 136 kg.

För oss är det viktigt att din cykel alltid fungerar optimalt. Köper du en cykel av oss som kostar över 15.000:- ingår alltid fri service*. För cyklar över 25.000:- ingår dessutom en inpassning där vi ser till att cykeln är korrekt inställd efter dina mått.

*Fri service gäller förstaägaren och innebär att Musette inte kommer att debitera för någon servicekostnad gällande våra produkter Light service eller Full service. Vi på Musette lägger stor stolthet i att servicen alltid är av högsta nivå. Köper du en cykel hos oss, vill vi att den används och alltid är i toppskick. Vare sig det gäller växeljusteringar, sliten kedja eller knakande missljud. Alla cyklar som används behöver servas och ses efter med omtanke och kunskap. Kom till oss så fort det är något som inte känns 100%. Vi älskar att återse våra kunder!