Remedy 9.7 2019 – Musette

Remedy 9.7 2019

37 999 kr

Remedy 9.7 är vår första MTB-cykel i vår allroundserie som har den åkkvalitet som är förknippad med OCLV Mountain Carbon. RockShox Lyrik RC-gaffel med 160 mm slaglängd, 150 mm bakdämpning, styrjusterbar Bontrager Line-sadelstolpe och 1×12-växlad SRAM NX Eagle-drivlina gör Remedy 9.7 till en förstklassig kolfiber-MTB byggd för tuffa förhållanden, men utan prischocken som möjligen kan upplevas med en stigcykel i kolfiber.

Det här är rätt cykel för dig, om…

Du vill ha kolfiberprestanda i ett rivigt stigpaket. Du gillar 27,5″-hjul och deras kvickhet och den långa slaglängden med sin bekvämlighet. Du vill ha robusta komponenter och en stark, lätt ram i OCLV Mountain Carbon för att klara allt du kan råka ut för på en stig.

Inbyggd teknik

En lätt ram i OCLV Mountain Carbon med bakre triangel i aluminium som extra värde. Dessutom en 160 mm Lyrik RC-gaffel från RockShox, 150 mm slaglängd bak i en ultrasnabb RE:aktiv-stötdämpare, en 1×12-växlad SRAM Eagle NX-drivlina, Bontrager Line Comp 30-hjul och 54-tandat Rapid Drive-nav med snabbt ingrepp samt en styrjusterbar Bontrager Line-sadelstolpe.

Slutord

En styv ram i kolfiber som är byggd för knixiga och besvärliga stigar. Den har en fantastisk dämpning och en enhetlig, tillförlitlig komponentgrupp. Den är klar för terrängen direkt från butiken, men den är också en perfekt plattform om du senare skulle vilja uppgradera din stigcykel.

Därför kommer du att gilla det.

 1. Blanda inte ihop Remedy 9.7 med andra, och dyra, kolfibermodeller på marknaden. Den här cykeln har en enastående ram och dämpning, och drivlina och hjul som är ordentligt slitstarka
 2. Du får kolfiber där det har betydelse och aluminium i bakpartiet, det håller priset nere
 3. RE:aktiv-dämpning innebär att dämpningen är fast för att ge effektiv trampning, men den mjuknar direkt när underlaget blir gropigt så att du behåller kontrollen
 4. Reglaget, spaken till den styrjusterbara sadelstolpen under styret, är superintuitivt och lättanvänt

Specifikationer

 • Ramset

  Ram
  Ram i OCLV Mountain Carbon, stag i aluminium, ABP, Boost148, Knock Block, EVO Link, koniskt styrhuvud, Mino Link, Control Freak-kablage, diagonalrörsskydd, ISCG 05, 150 mm slaglängd
  Dämpning fram
  RockShox Lyrik RC, DebonAir, Charger 2-stötdämpare, koniskt styrrör, Boost110, 160 mm slaglängd
  Bakdämpning
  RockShox Deluxe RT3, RE:aktiv-dämpare med 3 lägen, inställd av Trek Suspension Lab, 230 x 57,5 mm
 • Hjul

  Hjul
  Bontrager Line Comp 30, TLR, 54T Rapid Drive, Boost110 fram, Boost148 bak, fälgband för slanglöst ingår, ventiler säljs separat
  Däck
  Bontrager XR4 Team Issue, TLR, Inner Strength-däcksidor, 120 tpi, aramidkant, 27,5×2,60″
 • Drivlina

  Växelreglage
  SRAM NX Eagle, 12-växlat
  Bakväxel
  SRAM GX Eagle, Roller Bearing Clutch
  Vevparti
  Truvativ Descendant 6k Eagle DUB, 32T Direct Mount
  Vevlager
  SRAM DUB presspassat, 92 mm
  Kassett
  SRAM XG-1230 Eagle, 11 – 50, 12-delad
  Kedja
  SRAM NX Eagle
  Pedaler
  Medföljer ej
 • Komponenter

  Sadel
  Bontrager Arvada, Hollow CrMo-rails
  Sadelstolpe
  Bontrager Line, invändigt draget kablage, 31,6 mm, 15,5: 100 mm, 17,5 och 18,5: 125 mm, 19,5 och 21,5: 150 mm
  Styre
  Bontrager Line, 35 mm, 27,5 mm rise, 780 mm bredd
  Handtag
  Bontrager XR Trail Elite, aluminium Lock-on
  Styrstam
  Bontrager Line, Knock Block, 35 mm-klämma, 0 grader
  Styrlager
  Knock Block, integrerade, kapslade lager, 1 1/8″ övre, 1,5″ nedre
  Bromsar
  SRAM Guide R hydraulisk skivbroms
 • Vikt

  Vikt
  17.5˝ – 13.61 kg / 30 lbs (med slangar)
  Maxvikt
  Den här cykeln har en total maxvikt (sammanlagd vikt av cykel, användare och packning) på 136 kg.

För oss är det viktigt att din cykel alltid fungerar optimalt. Köper du en cykel av oss som kostar över 15.000:- ingår alltid fri service*. För cyklar över 25.000:- ingår dessutom en inpassning där vi ser till att cykeln är korrekt inställd efter dina mått.

*Fri service gäller förstaägaren och innebär att Musette inte kommer att debitera för någon servicekostnad gällande våra produkter Light service eller Full service. Vi på Musette lägger stor stolthet i att servicen alltid är av högsta nivå. Köper du en cykel hos oss, vill vi att den används och alltid är i toppskick. Vare sig det gäller växeljusteringar, sliten kedja eller knakande missljud. Alla cyklar som används behöver servas och ses efter med omtanke och kunskap. Kom till oss så fort det är något som inte känns 100%. Vi älskar att återse våra kunder!