Top Fuel 9.8 SL 2019 – Musette

Top Fuel 9.8 SL 2019

53 999 kr

Top Fuel 9.8 SL är en heldämpad XC för cyklister som prioriterar låg vikt i varje val. Ramen i OCLV Mountain Carbon, kolfiberhjulen från Bontrager, dämpningen med 100 mm slaglängd och de högklassiga lättviktskomponenterna gör den här cykeln till det perfekta valet för satsande XC-cyklister. Hastighet och effektivitet är dess honnörsord, lätt och robust gör den sitt bästa på tävlingsdagen.

Det här är rätt cykel för dig, om…

Du vill ha en cykel som precis som du vill flyga fram längs stigarna i kilometer efter kilometer, i tävlingar och under maratonlånga singletrackpass. Du uppskattar kolfiberns prestandafördelar och din cykel ska vara superlätt med komponenter och dämpning i tävlingsklass.

Inbyggd teknik

Ram i OCLV Mountain Carbon, SRAM GX Eagle 1×12-drivlina med ett uppgraderat Truvativ Stylo-vevparti i kolfiber, breda Bontrager Kovee Elite 30-hjul i kolfiber med 54-tandat Rapid Drive-nav för snabbt ingrepp. Du får dämpning med 100 mm slaglängd fram och bak med en RockShox SID RL-gaffel och FOX-stötdämpare, TwistLoc-dämpning med dubbel Remote Lockout samt styre och sadelstolpe i kolfiber.

Slutord

Lätt, snabb och effektiv. Med kolfiberramen, kolfiberkomponenterna och den effektiva XC-dämpningen är Top Fuel 9.8 SL rätt cykel för den som vill sticka iväg som en raket och tackla XC-tävlingar och maratonlopp.

Därför kommer du att gilla det.

 1. Den här cykeln går fort. Den har komponenter med kompromisslösa prestanda, konstruerade enbart med sikte på hastighet
 2. Med TwistLoc och en enkel vridrörelse låser du både fram- och bakdämpningen när du ska klättra eller spurta
 3. Bredare Kovee Elite 30-hjul ger däcken ett så bra stöd att du kan använda lägre tryck och få mer grepp
 4. Skapa din egen cykel: total anpassning genom Project One

Specifikationer

 • Ramset

  Ram
  Ram och sadelstag i OCLV Mountain Carbon, kedjestag i aluminium, ABP, Full Floater, EVO Link, koniskt styrhuvud, Mino Link, MicroTruss, Control Freak-kablage, Carbon Armor, PF92, Boost148 och G2-geometri på 29″, 100 mm slaglängd
  Dämpning fram
  RockShox SID RL, DebonAir-dämpning, Motion Control-dämpare, Remote Lockout, koniskt styrrör, G2-geometri med 51 mm offset på 29″, Boost110, 100 mm slaglängd
  Bakdämpning
  Fox Performance Float DPS, stötdämpare med 2 lägen och Remote Lockout, inställd av Trek Suspension Lab, 165 x 38 mm
 • Hjul

  Hjul
  Bontrager Kovee Elite 30 Carbon, Tubeless Ready, 54T Rapid Drive, Boost110 fram, Boost148 bak (15,5: 142×12 bak), fälgband för slanglöst ingår, ventiler säljs separat
  Däck
  Bontrager XR2 Team Issue, Tubeless Ready, 120 tpi, aramidkant, 29×2,20″ (13,5 och 15,5: 27,5×2,20″)
 • Drivlina

  Växelreglage
  SRAM GX Eagle, 12-växlat
  Bakväxel
  SRAM GX Eagle, Roller Bearing Clutch
  Vevparti
  Truvativ Stylo Eagle Dub i kolfiber, 32T
  Vevlager
  SRAM DUB presspassat, 92 mm
  Kassett
  SRAM XG-1275 Eagle, 10 – 50, 12-delad
  Kedja
  SRAM GX Eagle
  Pedaler
  Medföljer ej
 • Komponenter

  Sadel
  Bontrager Montrose Elite, titanrails
  Sadelstolpe
  Bontrager Pro, OCLV Carbon, 31,6 mm, 0 mm offset
  Styre
  Bontrager Race X Lite, OCLV Carbon, 31,8 mm, 5 mm rise
  Styrstam
  Bontrager Pro, 31,8 mm, 7 grader
  Styrlager
  FSA IS-2, 1 1/8″ övre, 1,5″ nedre
  Bromsar
  Shimano Deore XT M8000 hydraulisk skivbroms
 • Vikt

  Vikt
  17.5˝ – 11.07 kg / 24.4 lbs (med slangar)
  Maxvikt
  Den här cykeln har en total maxvikt (sammanlagd vikt av cykel, användare och packning) på 136 kg.

För oss är det viktigt att din cykel alltid fungerar optimalt. Köper du en cykel av oss som kostar över 15.000:- ingår alltid fri service*. För cyklar över 25.000:- ingår dessutom en inpassning där vi ser till att cykeln är korrekt inställd efter dina mått.

*Fri service gäller förstaägaren och innebär att Musette inte kommer att debitera för någon servicekostnad gällande våra produkter Light service eller Full service. Vi på Musette lägger stor stolthet i att servicen alltid är av högsta nivå. Köper du en cykel hos oss, vill vi att den används och alltid är i toppskick. Vare sig det gäller växeljusteringar, sliten kedja eller knakande missljud. Alla cyklar som används behöver servas och ses efter med omtanke och kunskap. Kom till oss så fort det är något som inte känns 100%. Vi älskar att återse våra kunder!