Procaliber 6 2019 – Musette

Procaliber 6 2019

16 999 kr

Procaliber 6 är en snabbrullande XC-cykel och den mest prisvärda MTB-modellen med IsoSpeed – länkaget mellan överröret/sadelröret som ger ökad komfort på ojämna banor. IsoSpeed ger dig en unik och påtaglig fördel framför en traditionell hardtail. De tröttande stötarna från underlaget jämnas ut och du cyklar både mjukare och snabbare.

Det här är rätt cykel för dig, om…

Du gillar fart och även idén med en hardtail som har en teknisk ramdesign som tar udden av knaggliga stigar. Hastighet är det som du fokuserar på, men bekvämlighet är inte så dumt det heller.

Inbyggd teknik

Tålig och lätt ram i Alpha Platinum Aluminum med IsoSpeed, SRAM NX Eagle 1×12-drivlina och hydrauliska Shimano-skivbromsar. Dessutom Bontrager Kovee 28-håls Tubeless Ready-hjul och en ställbar RockShox Judy Gold RL Air-gaffel med Remote Lockout som gör att du kan låsa dämpningen utan att flytta händerna från styret.

Slutord

En lättviktsram för cross-country med avancerad IsoSpeed-teknik som inte går att hitta någon annanstans. Med en 1×12-drivlina, det stigutslätande IsoSpeed-länkaget och de hydrauliska skivbromsarna med sin precision cyklar du snabbt och effektivt på Procaliber 6. Kvalitet och pris lär vara svårmatchat.

Därför kommer du att gilla det.

 1. IsoSpeed är en fördelaktig teknik som du inte finner i någon annan hardtail-serie
 2. Här är en riktigt bra cykel för alla som står i början av ett seriöst tävlingsintresse – du får förstklassiga cross country-komponenter på en häftig ram utan att för den skull behöva tömma plånboken
 3. Den invändiga vajerdragningen ger cykeln ett elegant utseende och skyddar vajrarna
 4. Finns det något bättre än en tyst cykeltur: kopplingen i bakväxeln förhindrar kedjerassel till och med när det är skumpigt

Specifikationer

 • Ramset

  Ram
  Alpha Platinum Aluminum, IsoSpeed, koniskt styrhuvud, invändig växelvajerdragning, balanserad och stagmonterad broms, Boost148, G2-geometri på 29″
  Dämpning fram
  RockShox Judy Gold RL, Solo Air, Motion Control-dämpare, Remote Lockout, koniskt E2-styrrör, Boost110, G2-geometri med 51 mm offset på 29″, 100 mm slaglängd (13,5: 80 mm slaglängd)
 • Hjul

  Framnav
  Bontrager kapslade lager, axel i aluminium, centerlock, Boost110
  Baknav
  Bontrager kapslat lager, centerlock, Boost148
  Fälgar
  Bontrager Kovee 28-håls Tubeless Ready
  Däck
  Bontrager XR2 Team Issue, Tubeless Ready, 120 tpi, aramidkant, 29×2,20″ (13,5 och 15,5: 27,5×2,20″)
 • Drivlina

  Växelreglage
  SRAM NX Eagle, 12-växlat
  Bakväxel
  SRAM NX Eagle, Type 3 Roller Bearing Clutch
  Vevparti
  SRAM NX Eagle Dub, 30T Direct Mount
  Vevlager
  DUB PF92
  Kassett
  SRAM XG-1230 Eagle, 11 – 50, 12-delad
  Kedja
  SRAM NX Eagle
  Pedaler
  Medföljer ej
 • Komponenter

  Sadel
  Bontrager Arvada, Hollow CrMo-rails
  Sadelstolpe
  Bontrager aluminium, 2-bultshuvud, 31,6 mm, 8 mm offset
  Styre
  Bontrager Comp aluminium, 31,8 mm, 5 mm rise, 720 mm bredd (13,5: 690 mm bredd)
  Handtag
  Bontrager XR Trail Comp, nylon Lock-on
  Styrstam
  Bontrager Elite, 31,8 mm, 7 grader, Blendr-teknikkompatibel
  Styrlager
  FSA IS-2, 1 1/8″ övre, 1,5″ nedre
  Bromsar
  Shimano MT400 hydraulisk skivbroms
 • Vikt

  Vikt
  17.5˝ – 12.20 kg / 26.9 lbs (med slangar)
  Maxvikt
  Den här cykeln har en total maxvikt (sammanlagd vikt av cykel, användare och packning) på 136 kg.

För oss är det viktigt att din cykel alltid fungerar optimalt. Köper du en cykel av oss som kostar över 15.000:- ingår alltid fri service*. För cyklar över 25.000:- ingår dessutom en inpassning där vi ser till att cykeln är korrekt inställd efter dina mått.

*Fri service gäller förstaägaren och innebär att Musette inte kommer att debitera för någon servicekostnad gällande våra produkter Light service eller Full service. Vi på Musette lägger stor stolthet i att servicen alltid är av högsta nivå. Köper du en cykel hos oss, vill vi att den används och alltid är i toppskick. Vare sig det gäller växeljusteringar, sliten kedja eller knakande missljud. Alla cyklar som används behöver servas och ses efter med omtanke och kunskap. Kom till oss så fort det är något som inte känns 100%. Vi älskar att återse våra kunder!