Procaliber 8 2019 – Musette

Procaliber 8 2019

19 999 kr

Procaliber 8 har det som en tävlingsklar XC-cykel ska ha – RockShox-gaffel och SRAM 1×12-drivlina – på en lätt och tålig ram i Alpha Platinum Aluminum och med IsoSpeed-länkage som slätar ut stigens ojämnheter. Det här är en högkvalitativ hardtail som har de prestandauppgraderingar som behövs för att ta dig mot din snabbaste, längsta tur någonsin.

Det här är rätt cykel för dig, om…

Du föredrar aluminiumramens reaktionssnabbhet och vill hellre lägga pengarna på uppgraderade komponenter än en kolfiberram. Du vill ha en cykel som är lätt och responsiv och har IsoSpeed-länkage och en sadelstolpe i kolfiber. Det ska vara bekvämt och lättrampat även om underlaget inte är det slätaste.

Inbyggd teknik

Tålig och lätt ram i Alpha Platinum Aluminum med IsoSpeed, SRAM NX Eagle 1×12-drivlina och GX Eagle-kassett med stort växelområde, hydrauliska Shimano MT500-skivbromsar och avancerad RockShox Gold RL Air-gaffel med Motion Control-dämpare och Remote Lockout. Dessutom Boost 148/110 Bontrager Kovee Comp-hjul med 54-tandat Rapid Drive-nav för snabbt ingrepp, och ytterligare lättviktskomponenter som Bontrager Pro-sadelstolpe i OCLV Carbon och Montrose Comp-sadel.

Slutord

Det här är kort sagt vår allra bästa aluminium-hardtail. Du får Treks allra bästa Alpha Platinum Aluminum-ram, den unika fördelen med stigutslätande IsoSpeed, en helt tävlingsklar spec och kvalitetsdämpning som normalt endast återfinns på mycket dyrare cyklar.

Därför kommer du att gilla det.

 1. IsoSpeed-länkaget gör den bekvämare än någon annan hardtail, det kommer din kropp att uppskatta
 2. Du vill lägga pengarna på komponenter som gör stor skillnad för dina prestationer: en avancerad ram, en drivlina med större växelområde och lättare kassett och kvalitetsdämpning från RockShox
 3. Den gedigna XC-komponentgruppen klarar sig alldeles utmärkt på tävlingsbanan och fungerar lika bra på de dagliga träningsrundorna

Specifikationer

 • Ramset

  Ram
  Alpha Platinum Aluminum, IsoSpeed, koniskt styrhuvud, invändig växelvajerdragning, balanserad och stagmonterad broms, Boost148, G2-geometri på 29″
  Dämpning fram
  RockShox Recon Gold RL, Solo Air, Motion Control-dämpare, Remote Lockout, koniskt styrrör, G2-geometri med 51 mm offset på 29″, Boost110, 100 mm slaglängd (13,5: 80 mm slaglängd)
 • Hjul

  Hjul
  Bontrager Kovee Comp 23, Tubeless Ready, 54T Rapid Drive, Boost110 fram, Boost148 bak
  Däck
  Bontrager XR2 Team Issue, Tubeless Ready, 120 tpi, aramidkant, 29×2,20″ (13,5 och 15,5: 27,5×2,20″)
 • Drivlina

  Växelreglage
  SRAM NX Eagle, 12-växlat
  Bakväxel
  SRAM NX Eagle, Type 3 Roller Bearing Clutch
  Vevparti
  SRAM NX Eagle Dub, 30T Direct Mount
  Vevlager
  DUB PF92
  Kassett
  SRAM XG-1275 Eagle, 10 – 50, 12-delad
  Kedja
  SRAM NX Eagle
  Pedaler
  Medföljer ej
 • Komponenter

  Sadel
  Bontrager Montrose Comp
  Sadelstolpe
  Bontrager Pro, OCLV Carbon, 31,6 mm, 0 mm offset
  Styre
  Bontrager Comp aluminium, 31,8 mm, 5 mm rise, 720 mm bredd (13,5: 690 mm bredd)
  Handtag
  Bontrager XR Trail Comp, nylon Lock-on
  Styrstam
  Bontrager Elite, 31,8 mm, 7 grader, Blendr-teknikkompatibel
  Styrlager
  FSA IS-2, 1 1/8″ övre, 1,5″ nedre
  Bromsar
  Shimano MT500 hydraulisk skivbroms
 • Vikt

  Vikt
  17.5˝ – 11.75 kg / 25.91 lbs (med slangar)
  Maxvikt
  Den här cykeln har en total maxvikt (sammanlagd vikt av cykel, användare och packning) på 136 kg.

För oss är det viktigt att din cykel alltid fungerar optimalt. Köper du en cykel av oss som kostar över 15.000:- ingår alltid fri service*. För cyklar över 25.000:- ingår dessutom en inpassning där vi ser till att cykeln är korrekt inställd efter dina mått.

*Fri service gäller förstaägaren och innebär att Musette inte kommer att debitera för någon servicekostnad gällande våra produkter Light service eller Full service. Vi på Musette lägger stor stolthet i att servicen alltid är av högsta nivå. Köper du en cykel hos oss, vill vi att den används och alltid är i toppskick. Vare sig det gäller växeljusteringar, sliten kedja eller knakande missljud. Alla cyklar som används behöver servas och ses efter med omtanke och kunskap. Kom till oss så fort det är något som inte känns 100%. Vi älskar att återse våra kunder!