X-Cup Orup – Musette
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

X-Cup Orup

juni 16, 2019 @ 09:00 - 12:00

X-CUP är en motionscup med 7 lopp som arrangeras av X-CUP CK. Varje lopp är en klubbtävling som körs med tidsregistrering (chip).

Anmäler du dig till X-CUP blir du automatiskt medlem i X-CUP CK. Något krav på licens eller annan klubbtillhörighet finns inte utan det är bara att gå in och anmäla sig och köra.

Det bjuds som vanligt på skogens absolut bästa afterbike efter varje lopp!

Följande klasser finns:
Ungdomar upp till och med 12 år (endast Start 1)
Juniorer 13-19 år
Seniorer 20 år och uppåt

Ungdomarna kör 40 minuter + varvet färdigt och övriga kör 60 minuter + varvet färdigt. När 40 resp 60 minuter har gått och man passerar varvning nästa gång då går man alltså i mål. Antal varv + tid ger din placering i resultatlistan.

Tidsschemat 2019 blir en återgång till  2016 då vi körde 2 starter för att få lite mer luft i schemat och bättre häng i tävlingsområdet mellan loppen. Så här ser alltså schemat ut:

  • 9.00: Start för startgrupp 1 (den lite långsammare gruppen)
  • 11.00: Start för startgrupp 2 (den snabbare gruppen)

Detaljer

Datum:
juni 16, 2019
Tid:
09:00 - 12:00
Evenemang Kategori:
Webbplats:
http://www.xcup.se/

Arrangör

Frosta CK

Plats

Orup

Musetteride Landsväg Vinteruppehåll

Landsvägscykling i grupp. Från nybörjare till elit. Här lär du dig att cykla på landsvägscykel i grupp, på ett säkert och roligt vis. Det är fullkomligt gratis och alla är välkomna, men vi vill att ni känner er säkra på cykeln och har någon form av grundkondition. Viktigast är att visa respekt för varandra och följa ledarnas anvisningar. Säkerheten kommer först. Det här kommer bli en bra säsong!

När: Varje tisdag 17.30
Var: Samling på Musette
Hur: Landsvägscykling i grupp för alla

Musetteride Cykelcross

CX för alla! För det mesta rullar vi ut till Kroksbäck eller Sibbarp där vi oftast kör ett lugnt varv där alla kan hänga med, sedan gör vi någon form av fartlek eller teknikträning på ett utvalt parti av banan.

När: Varje torsdag 17.30
Var: Samling på Musette
Hur: Cykelcross för alla

Morgonchock Vinteruppehåll

Här får du chansen att köra ifrån folk utan dåligt samvete. Morgonchock är ett gentlemannarace där alla kör så hårt vi kan utan att vänta på varandra. Av säkerhetsskäl är endast landsvägscyklar tillåtna. Efteråt återsamlas vi på Musette för att äta frukost tillsammans.

När: Varje fredag 06.00
Var: Samling på Musette (sedan ut mot IKEA och vänster mot Lockarp. Varvet går till Arrie och Hököpinge och tillbaks till rondellen där vi startade.) Vi ses igen på Musette.
Hur: Landsvägscykling så hårt du kan