Cykling & Rutter – Musette
Meny

Vi har planerat 7 stycken rutter. Rutter som innehåller det bästa Gran Canaria erbjuder och som passar alla! Precis som våra Musetterides kommer vi i största möjliga mån dela in i två fartgrupper.

Vi är väl medvetna om att det är många långa och krävande etapper, och det ska man ha respekt för. Men kom också ihåg att det enda du gör på den här resan är att äta, sova och cykla. Man klarar ofta mer än man tror när man får vila ordentligt.

Med det sagt så är det självklart upp till var och en att själv uppskatta sin förmåga och känna efter vad kroppen tål. Vi vill inte pressa någon över gränsen, men med vårt upplägg erbjuds en utmaning varje dag och ingen ska behöva komma tillbaks utan att vara rejält tömd. Vill man göra en egen utflykt så är det bara att köra!

I regel kommer vi att cykla mer eller mindre tillsammans i en grupp fram till lunch, därefter delar vi upp oss i två grupper. Grupp 1 kör en kortare väg hem. Grupp 2 kör en längre väg hem. Gruppindelningen är inte heller på något vis bindande. Man får gärna köra grupp 1 en dag och grupp 2 nästa dag. Viktigt är dock att ledarna vet vilka som väljer respektive grupp för eftermiddagen.

För det mesta kommer vi att hålla ett förhållandevis lugnt distanstempo, motsvarande ca. 30km/h på platten, särskilt på förmiddagarna. När vi kommer till tydliga klättringar så gäller fri fart och vi väntar alltid in varandra på toppen. Likaså stannar vi och väntar om någon får problem av något slag. De dagar och den grupp som har följebil får så klart assistans därifrån.

Detaljerade beskrivningar av rutterna och banor att lägga in i cykeldatorn får ni exklusiv tillgång till i god tid innan resan.