Frågor & svar – Musette
Meny

Frågor & svar

Hur ser en vanlig dag ut på era resor?

Vi börjar dagen med gemensam frukost vid 08.00, vi äter i lugn och ro och pratar helt säkert om gårdagens cykling eller dagens runda. 09.30 samlas vi ombytta och klara och går igenom dagen, fyller på energi i flaskorna och rullar ut.

Vi cyklar i gemensam klunga. Vid foten av första backen stannar vi oftast och tar av oss väst och fyller på med energi från följebilen. Sedan är det fri fart upp till toppen, där vi återsamlas. Följebilen finns alltid med, och redo för att hjälpa till om någon behöver assistans.

Dagen ser ungefär ut så. På platten så kör vi gemensamt och i backarna så gasar vi. Ett upplägg som gör att alla kan följa med oavsett form. Mitt på dagen äter vi en lättare lunch, ofta blir det en macka med kaffe.

Dagen fortsätter med fin cykling, vi är oftast hemma mitt på eftermiddagen lite beroende på hur lång turen är. Men det finns alltid möjlighet att korta av turen vid lunchpausen. Väl hemma igen så tar vi det lugnt och hänger vid poolen eller på rummen. Vid 18.00 är det middag som oftast är så trevlig att den varar tills vi går och lägger oss.

I hur bra form måste man vara för att följa med?

Spannet på form och cykelvana på våra resor är lika stor som åldersspannet. Den yngsta som deltagit är 16 år och den äldsta är 58. Vår målsättning är att alla ska kunna vara med och få ut lika mycket av våra resor. Framförallt handlar det om glädjen till cykling, men en ska såklart kunna klara av en heldags cykling. Syftet med våra resor är att få uppleva cykling i en annan miljö än hemma, och att såklart få så mycket träning som möjligt under veckan för att komma i så bra form som möjligt.

Hur bor vi?

Just på denna resan bor vi i ett eget hus som vi har för oss själva. Vi delar rum 2 och 2. Det finns absolut möjlighet till enkelrum om en önskar det.