Skåne Grus – Musette

Skåne Grus 2023

Skåne Grus är Musettes hyllning till Sveriges finaste landskap. Vi tar dig med på en svindlande resa bland tjuvagömmor och skogsvägar, sportgrus och öppna landskap, dit där dialekten är annorlunda och sedan tillbaks igen. Garanterat är där vägar du aldrig tidigare kört, genom ett landskap som upplevs allra bäst från cykeln.

Vi har tidigare år cyklat Skåne runt, som är ett 60mil långt landsvägsäventyr längs Skånes landskapsgränser. I år vill vi uppleva Skåne på grus och har låtit grusviskaren Christer Holmberg rita en ca.32 mil lång grusmix som tar oss norrut och helt säkert inte lämnar någon oberörd.

Vi bjuder vi in alla att anta denna utmaning med start och mål på Musette i centrala Malmö. Loppet är självsupportat* och det är 8 mil till första vattenkran, sedan ytterligare 4mil till butik och fik/restaurang så det gäller att få med sig lite energi och vatten från start. Om du vill köra kortare och starta rutten lite mer norrut så går det hur bra som helst. Ju fler som rullar på dessa vägar under dagen, desto roligare!

Vi vill poängtera att det inte är ett lopp eller event i den mening att det är gemensam start och målgång. Meningen är att så många som möjligt ska köra Skåne Grus på samma dag, så man kan träffa på likasinnade och dela upplevelser under och efter dagen. Vi är ett gäng som ämnar att starta från Musette kl. 07.00, där får man gärna hänga med. Eller starta senare, eller tidigare. Eller från en helt annan plats på rutten.

Datum: 1e juli 2023
Start: 07.00
Längd: Ca 320km
Underlag: Mestadels grus
Support: Självsupport*
Navigering: Ladda ner rutten till din cykeldator och följ den
Vad: Skåne Grus
Varför: Därför
Vem: Alla som älskar att cykla
Kostnad: Gratis
Hashtag: #musetteskånegrus

Vi vill poängtera att deltagande och cykling sker på egen risk, och efter gällande trafikregler.
*Självsupport innebär att all service, energi osv. ombesörjs av deltagaren själv. Deltagande sker helt på egen risk och arrangören ansvarar ej för att deltagaren tar sig hem.

Fotografera dig själv på följande platser och haschtagga #musetteskånegrus

Malmö / Musette / 0km
Krångelbygget / Obemannad glasskiosk / 137km
Hässleholm / Hovdala Slott / 207km
Malmö / Musette / 320km

Rutt & bra att ha

Rutten på Strava
Rutten på RideWithGPS

Tips på bra vattenhål längs rutten
82km Kopparhatten / Vattenkran
124km Örkelljunga / Cirkle K, McDonalds m.m.
137km Krångelbygget / Obemannad glasskiosk
173km Vittsjö / ICA, Pizzeria m.m.
200km Hässleholm / Cirkle K, Pizzeria m.m.
237km Höör / Coop, Pizzeria m.m.
300km Staffanstorp / Cirkle K m.m